OVER

Welkom op de site van Muller Piano Service.

Is uw piano toe aan een stembeurt of bent u op zoek naar een piano? Ik ben pianostemmer en technicus. U kunt bij mij terecht voor een verkoopadvies en of bemiddeling bij aanschaf (ik heb geregeld occasions).

Voor vragen, het maken van een stemafspraak of persoonlijk advies kunt u altijd bellen naar (06) 15 45 33 80. Ook kunt u gebruik maken van het contactformulier op deze site.

Met muzikale groet,

Erwin Muller

BIOGRAFIE

Erwin Muller (1980) is een Venlose pianist en pianotechnicus. Op zesjarige leeftijd voelde hij zich al aangetrokken tot muziek en voornamelijk zelf muziek maken op instrumenten. Hij maakte al vroeg kennis met een gitaar en orgel, die thuis aanwezig waren. Al snel kwam hij er achter, dat hij goed uit de voeten kon op een orgel dat thuis aanwezig was. Hij speelde al snel liedjes na van radio en tv. Dit bleef niet onopgemerkt en na een aantal jaar mocht hij op pianoles. Zijn eerste lessen volgde hij op de muziekschool in Blerick, waar hij een goede muzikale basis wist te leggen. Later kreeg hij les van pianodocent Tino Snijtsheuvel die de nadruk legde op jazz, popmuziek en improvisatietechniek. Zijn interesse in de jazz groeide en om zich hierin verder te ontwikkelen, besloot hij de opleiding Jazz & lichte muziek aan het Conservatorium te Amsterdam te gaan volgen. Erwin is als improvisator zeer bekwaam in o.a. Jazz, Pop, Soul, Gospel en Zuid-Amerikaanse muziekstijlen.

Erwin heeft niet alleen een passie voor muziek, maar vooral ook voor het instrument “piano”. Omdat zijn interesse voor het instrument zo groot was, ging hij op zoek naar een opleiding. Vanwege zijn interesse in de piano is Erwin de de opleiding Pianotechniek aan het ROC van Amsterdam gaan volgen. Voor deze beroepsbegeleidende opleiding zat hij één dag in de week in de schoolbanken en vier dagen per week liep hij stage bij Muziekcentrum Reijnen te Roermond, een gerenommeerd pianobedrijf, waar hij in de pianowerkplaats en showroom de fijne kneepjes van het vak leerde. Na deze opleiding kreeg hij de mogelijkheid om zich te specialiseren in de pianotechniek en hoofdzakelijk in het stemmen van piano’s en vleugels. Hierbij werd hij begeleid door pianostemmer en technicus Hans Froeling uit Venlo. In deze periode was Erwin ruim twee jaar vaste pianostemmer bij de muziekschool van Tino Snijtsheuvel, waar hij verantwoordelijk was voor de technische staat van alle piano’s in de muziekschool.

Erwin is landelijk actief geweest als pianist/toetsenist bij diverse formaties. Sinds enkele jaren is Erwin, vaste pianist bij “Vocal Group Joy”. Daarnaast werkt hij samen met de Venlose gitarist & songwriter Gino Taihutu. In diens studio maken ze gezamenlijk Soundscapes en filmmuziek voor diverse opdrachtgevers (nationaal en internationaal). Ook speelt Erwin tracks in voor diverse bands en vocalisten. Daarnaast is hij veelal te zien als begeleider van vocals. Met zijn easy listering achtergrondmuziek zie je hem geregeld bij o.a.: personeelsfeesten, jubilea, winkelcentra, restaurants. Verder verzorgt Erwin iedere zondag de samenzang-begeleiding in de kerkdiensten van de Bijbelgemeente Venlo in Steyl. Naast uitvoerend musicus geeft Erwin pianolessen en is hij in 2014 begonnen met zijn eigen praktijk als pianostemmer/technicus.